Jednostavno i ukusno

Najbolji recept za pohovane tikvice: Priprema je vrlo jednostavna

Najjednostavniji, a najljepši recept za pohovane tikvice.

Tikvicama u ovom periodu niko ne može da odoli. Postoji bezbroj kombinacija koje možete da pripremite, ali pohovane su najbolje. Priprema je vrlo jednostavna, a jelo ćete obogatiti ako u smjesu od jaja dodate i rendani sir. I brašna ne morate da koristite puno, dovoljna je samo jedna kašika.

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 100 g tvrdog sira
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica mirođije
  • 1/2 kašičice slatke paprike
  • 1/3 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice bosiljka
  • soli po ukusu
  • 100 g prezli
  • 1 kašika brašna

Priprema:

Tikvice isjecite po dužini, a zatim posolite i ostavite da stoje 15 minuta. U jaja dodajte začine, pa umutite i dodajte rendani sir. Prezle pomiješajte sa brašnom, pa tikvice uvaljajte u prezle, a zatim u smjesu sa jajima. Pržite u dobro zagrijanom ulju, pa vadite na ubrus da se lijepo ocijede, piše Stvar ukusa.