Magazin

Najteži dani Nicholasa Cagea: ‘Zauvijek je otišla. Imala je jako težak život, borila se sa šizofrenijom i depresijom‘

Teške dane prolazi glumac Nicholas Cage. Naime, u tišini i privatnosti krajem maja zauvijek se oprostio od svoje voljene majke Joy Vogelsang. Joy je preminula 26. maja u bolnici u Los Angelesu, baš u vrijeme kada je Nicholas počeo snimati film “The Retirement Plan”. Zbog pandemije koronavirusa, posljednji ispraćaj Joy Vogelsang još se nije održao.

Ljude je o smrti majke obavijestio putem Facebooka Nicholasov brat Christopher.

“Moja majka preminula je 26. maja. Bio sam uz nju cijeli dan, no otišao sam svega koji sat prije negoli je preminula pa je nisam držao za ruku prije nego što je zauvijek otišla. Imala je jako težak život, borila se sa psihičkim bolestima. Uprkos bolnom emocionalnom haosu, ipak me uspjela naučiti nešto vrlo važno – od nje sam naučio što ljubav i privrženost zaista jesu. Imala je težak život, no bila je i ljubazna, prelijepa, sjajna kuharica i vrlo karizmatična”, rekao je reditelj.

Cage je nedavno ponovno ušao u brak, a svega dva mjeseca kasnije ostao je bez svoje majke

Joy je, inače, bila jako ponosna na svoje uspješne sinove. Prije negoli je oboljela od šizofrenije i teške depresije, Joy je bila poznata balerina i koreografkinja. Nakon što je dobila dijagnoze, nosila se s bolešću najbolje što je znala, a svojim sinovima bila je podrška u njihovim karijerama.Povezani postovi: