sestre u akciji

Nakon dugo vremena magične sestre vraćaju se na ekrane

Magične sestre Gillian i Sally Owens se vraćaju. Warner Bros je najavio da je u pripremi nastavak fantastične komedije.

"Zvanično je! 'Enchanting Sisters 2' dolazi uskoro", napisala je producentska kuća na X-u.

Još nije jasno da li će se Sandra Bullock i Nicole Kidman vratiti svojim ulogama magično obdarenih sestara. Prema industrijskim časopisima poput Varietyja, dvije zvijezde razgovaraju o angažmanu. Prema američkim medijima, one bi mogle da produciraju i nastavak.

Ali ono što je sigurno: Akiva Goldsman će napisati scenarij za “Magic Sisters 2”. Autor, koji je 2002. godine dobio Oscar za film "Prelijep um", već je bio uključen u scenarij originala iz 1998. godine. Zasnovan je na romanu Alice Hoffman iz 1995. "U vještičijoj kući".

U “Magic Sistersu” Sandra Bullock i Nicole Kidman glumile su neobične sestre Owens. Potiču iz porodice koja ne samo da vlada umijećem bijele magije, već je i vijekovima bila prokleta. Svaki muškarac koji se zaljubi u ženu iz klana Owens umire neprirodnom smrću.

Sally, koju igra Sandra Bullock, zaklinje se da se nikada neće zaljubiti, dok Kidmanova Gillian želi muškarca uprkos prokletstvu. Jednog dana, sestre nehotice ubiju Gillianinog nasilnog dečka Jimmyja. Ali njegov duh ne odustaje tako lako.