Vučić i Kurti portreti
Region

Nakon 12 sati završen sastanak u Ohridu. Vučić otkrio šta se desilo

U makedonskom Ohridu je, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, održan sastanak na kojem su se susreli predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Albin Kurti.

Sastanak je sazvao visoki predstavnik Evropske unije Josep Borrell. Sastanak se odvijao i uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.

Poslije gotovo 12 sati završeni su razgovori u Ohridu.

Vučić je istakao da je subota bio dan u kojem je trebalo da se dogovori implementacioni plan kao i da je nekakav dogovor postignut.

“Ovih nekoliko tačaka koje smo dogovorili, postat će deo pregovaračkog okvira za obje strane. Znam da će albanska strana insistirati na tome da nisam potpisao ništa.

Obojica smo stavili do znanja šta su njegove, a šta naše crvene linije. Nije bio nikakav dan D, ali mislim da je bio OK dan”, kazao je Vučlić, prenosi Nova.rs. 

Dodao je da je “nekakav dogovor postignut”., Kaže da je dogovoreno nekoliko tačaka koje će postati dio pregovaračkog okvira.

Vučić je rekao da će Evropsko vijeće na putu koji je dugačak procjenjivati koliko je ko uradio iz implementacionog plana. Ceijenit će se nezavisno za svaku od strana šta je uradila.

„Za nas je prioritetna obaveza stavljena obaveza formiranja Zajednice srpskih opština u skladu sa prethodnim obavezama iz dijaloga“, rekao je Vučić.

Naglasio je da ni u subotu nije potpisao ništa.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare