Vijesti

Nakon svježeg i kišovitog vikenda vraćaju se vreli dani

Hladna fronta uslovit će nestabilno vrijeme, kišu, pljuskove praćene grmljavinom, te ponegdje i pojavu olujnog nevremena u naredna tri dana na prostoru Bosne i Hercegovine. Izgledan je i izraženiji pad temperature zraka. Naročito svježe se očekuje u jutarnjim satima.

Nakon svježeg i kišovitog vikenda, od ponedjeljka poslijepodne slijedi porast temperature zraka i postepeni povratak vrelih dana na većem dijelu BiH. Očekivane maksimalne temperature do kraja sedmice mogle bi biti blizu 40 stepeni.

Minimalne temperature postepeno će opadati i varirat će u subotu od 14 do 19 stepeni u Bosni, na jugu zemlje do 22, a u utorak od 8 do 12 na području Bosne, u Hercegovini do 16. Maksimalne vrijednosti temperatura zraka do utorka dosezat će vrijednosti pretežno između 20 i 25 u Bosni, do 28 stepeni na jugu Hercegovine.

Od srijede, 9. augusta najveće dnevne temperature od 28 do 34 stepena u Bosni, u Hercegovini do 38.

U periodu od 14. do 17. augusta, zadržat će se stabilno i pretežno sunčano vrijeme. Mogućnost za pojavu kiše u ovom periodu, prema raspoloživm podacima je mala.

Jutarnje temperature zraka varirat će između 14 i 19 u Bosni, u Hercegovini do 21. Najviše dnevne temperature uglavnom u rasponu od 28 do 33 stepena u Bosni, na jugu Hercegovine do 34, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.