Vijesti

Nakon teške borbe sa koronavirusom: Umro glumac Marko Živić

Glumac Marko Živić preminuo je danas u 49. godini u Beogradu, oko 18.30, nakon teške borbe sa korona virusom.

Marko Živić je posljednje dane proveo u bolnici, na respiratoru, a ovo je bio drugi put da je hospitalizovan zbog korona virusa, prenosi Blic.

Prvi put kada je primljen stanje se stabilizovalo, pa je otpušten na kućno liječenje, ali simptomi su se ipak naglo pogoršali. Drugi put je, nažalost, izgubio bitku.

Inače, Marku Živiću je 2008. godine odstranjen zloćudni tumor koji mu je tada zahvatio dijelove jednjaka i želuca. Jednom prilikom gostujući u emisiji “Preživeli” na K1, Marko Živić prisjetio se teškog perioda u životu, kada je otkrio da ima karcinom.

– Potpuno slučajno sam to otkrio. Otišao sam kod akademika dr Predraga Peška, direktora Instituta za bolesti digestivnog trakta, i tako saznao da imam abdomenalni problem, a zatim i bolest jednjaka. Danas imam rez od 15 centimetara, duž grudi i stomaka. Abdomen je zeznut, jer oni odstranjuju šta ne valja, a onda sklapaju šta mogu. Moja operacija je trajala sedam i po sati. Ali sam shvatio da imam dvije opcije: ili da uđem hrabro ili da odustanem. Naravno odmah sam se odlučio za ovu prvu – rekao je Živić te nastavio:

PROČITAJTE  Hamdija Abdić Tigar: Krajišnici su uvijek spremni za rat

– Sjećam se noći pred operaciju, tad mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, snijeg pada i vidim da nema nazad, nema druge opcije. Onda kreneš da razmišljaš o svemu i svačemu, bože otkud ovo, zašto, ali mislim da mi je pomoglo što sam bio lud u svojoj energiji. Lud da tu trku istrčim – rekao je.

Glumac je tada otkrio i da je uvijek gurao dalje i nije dozvoljavao da posustane ni kada je bilo najteže:

– Zvali su me često iz klinike da psihički dižem pacijente tamo. Išao sam da ih zasmijavam i vjerujem da sam nekome i pomogao. Kasnije sam postao maskota čitavog odjeljenja. Tako je bilo i dok sam sam ležao u bolnici. Desi se da padneš mentalno u toku noći jer dnevno primaš 6 ili 8 infuzija, a jedna kaplje 2 sata. Noću plačeš jer si vezan za krevet, ali sam ustajao, šetao hodnikom i glumio Rokija Balbou. Boli te sve, ali ja sam glumio da boksujem sa nekim. Pacijenti su izlazili da me gledaju, smijali se, navijali. Moraš nekako da se iščupaš iz toga. Recidivi obično stignu kasnije nakon tih stresnih situacija, imao sam trenutak da kažem sebi ne mogu više, ali sam gurao kao buldožer, iako nisam imao snage – dodao je.

PROČITAJTE  U Sarajevu otvorena hibridna sala u Centru za srce: Evo šta to znači za pacijente

Glumac Marko Živić rođen je 4. aprila 1972. godine u Kruševcu.

Završio je glumu 1995. godine na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Radio je u pozorištu i na filmu. Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gdje je igrao u predstavama “Kad su cvetale tikve”, “Ne igraj na Engleze”, “Sviraj to ponovo Sem”, “Let iznad kukavičjeg gnezda”, “Delirijum tremens”, a igrao je i u drugim pozorištima. Dobitnik je mnogih nagrada. Vodio je emisiju “Marko Živić šou” na TV Foks.

Četiri godine je bio u braku sa Natašom Pavlović, srpskom voditeljkom, od koje se razveo prije više od deceniju. Bavio se i humanitarnim radom. Takođe je vodio i kviz od 5 ciklusa “Zdravo Evropo”. Od januara 2015. godine učestvovao je u talent-šou programu “Audicija”, koji se emitovao na televiziji Pink, kao jedan od članova žirija.

Dao je glas medvedu Baluu u srpskoj verziji “Knjige o džungli 2”, Nim Galuu u sinhronizovanom filmu “Epik”, Rafaelu u filmovima “Rio” i “Rio 2”, Miru u filmu “Artur i Minimoji” i mišu Mortonu u sinhronizovanoj verziji “Hortona.”

Tagovi:


Povezani postovi: