oslobađajuća presuda u predmetu Duraković i drugi ulaz u zgradu Tužilaštva TK staklena vrata bijela fasada na ulazu žuta tabla na kojoj piše Tužilaštvo TK grb kantona dan
Vijesti

Nakon žalbe Tužilaštva TK ukinuta oslobađajuća presuda u predmetu Duraković i drugi

Vijeće Kantonalnog suda Tuzla je uvažilo žalbene navode Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) i donijelo rješenje kojim se ukida prvostepena oslobađajuća presuda Općinskog suda Tuzla za Besima Durakovića, bivšeg direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. Kao i za druge optužene osobe u ovom predmetu – Šefika Hodžića, Ahmeta Bajrića i Osmana Džafića.

Kantonalni sud Tuzla je ukinuo prvostepenu presudu i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno suđenje. Ovo je saopćeno iz Tužilaštva TK.

Iz ovog tužilaštva podsjećaju da se optužnicom iz augusta 2016. godine Besim Duraković tereti da je, obavljajući funkciju direktora KUIP TK, počinio krivično djelo – udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju sa krivičnim djelima zloupotreba položaja i ovlašćenja, sprečavanje dokazivanja, protivzakonito posredovanje i krivotvorenje isprave.

Hodžić, Bajrić i Džafić su optuženi, također, za različita koruptivna krivična djela, navodi se u saopćenju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare