istraga u toku

Tužilaštvo TK otkrilo identitet ubijene žene u Lipnici, danas obdukcija

Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK obavljaju sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi s pronalaskom beživotnog tijela Selme Baluković (48) u porodičnoj kući u prigradskom tuzlanskom naselju Lipnica.

Preminula žena je imala povrede na vratu i ubodnu povredu u predjelu grudnog koša.

"Danas će biti obavljena obdukcija tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. U kući je je pronađen i njen muž, pedesetogodišnji mađarski državljanin, koji je također povrijeđen, s ubodnim povredama u predjelu abdomena. On je podvrgnut operativnom zahvatu u UKC-u Tuzla i trenutno se nalazi na odjeljenju intenzivne njege. Jučer je obavljen uviđaj na mjestu događaja i izuzeti su svi potrebni tragovi biološkog porijekla, kao i predmeti koji su od značaj za utvrđivanje činjenica koje se vezuju za ubistvo. Obavit će se sva potrebna vještačenja, a izdata je i naredba za tjelesni pregled mađarskog državljana. Također, istražitelji obavljaju saslušanja određenih osoba koji bi mogle imati saznanja o događajima koji su prethodili ubistvu žene", naveo je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Više informacija, navode u Kantonalnom tužilaštvu, moći će saopćiti nakon obavljanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji.