Iskreno priznanje

Naomi Campbell: Ovisnost o drogama me umalo ubila. Bilo je strašno pogledati se u ogledalo

Naomi Campbell

Naomi Campbell je u novom dokumentarcu The Super Models otkrila da ju je ovisnost o drogama devedesetih godina "umalo ubila".

Slavna manekenka tada je bila na vrhuncu karijere. Priznala je da se okrenula kokainu kako bi zaboravila traumu iz djetinjstva i pomirila se sa smrću italijanskog dizajnera i njenog bliskog prijatelja Giannija Versacea.

"Jedna od stvari koje sam pokušavala prikriti bila je tuga. Ovisnost je takva. Opasna stvar, stvarno je. Misliš da će to izliječiti ranu, ali neće. To može izazvati jako veliki strah i anksioznost", ispričala je Naomi, prenosi Daily Mail.

"Gianni bi me tjerao da izađem i idem dalje kada nisam mislila da mogu. Kad je on umro, moja tuga je postala prevelika", dodala je. S ovisnošću se borila pet godina, a 1999. se srušila tokom snimanja. Tada je, kaže, shvatila, da se mora prijaviti na rehabilitaciju.

"Bila je to jedna od najboljih stvari koje sam mogla učiniti za sebe u to vrijeme. Bilo je strašno pogledati se u ogledalo. Ne možete prikriti svoje osjećaje. Ubijala sam se. Bilo je jako bolno", zaključila je Naomi koja tvrdi da glavni okidač zbog kojeg je počela uzimati supstance trauma iz djetinjstva.

Naime, slavna manekenka odrasla je bez svog oca koji je napustio njezinu majku dok je bila trudna.