Svijet

Navaljni iz zatvora: Ludog manijaka Putina može zaustaviti samo jedna stvar

“Ludog manijaka Putina sada će najbrže zaustaviti ruski narod ako se usprotivi ratu”, poručuje Aleksej Navaljni putem Instagrama. “Morate ići na antiratne skupove svaki vikend, čak i ako se čini da su svi ili otišli ili su se uplašili… Vi ste okosnica pokreta protiv rata i smrti”, poručio je.

Rusija je 24. februara počela invaziju na Ukrajinu, što je najveći napad na neku evropsku državu od Drugog svjetskog rata. Moskva ga naziva “specijalnom operacijom” razoružavanja i “denacifikacije” Ukrajine. Ukrajina i zapadni saveznici to nazivaju neutemeljenim izgovorom za namjerni napad koji izaziva strah od šireg sukoba u Evropi.

Grupa za praćenje protesta OVD Info kaže da je na antiratnim protestima u Rusiji od početka invazije privedeno 13.908 ljudi.

Navaljni je zatvoren prošle godine kada se vratio s liječenja u Njemačkoj nakon napada nervnim otrovom tokom posjeta Sibiru 2020. Ruske vlasti napad su negirale.

P​ostove na društvenim mrežama Navaljni može objavljivati putem svojih advokata i saveznika.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
trackback
UŽIVO SAD, G7 i EU ukinut će Rusiji status najpovlaštenije države. Kijev: Izgubio cijelu svoju 11-članu porodicu nakon što je raketa pogodila kuću
5 mjeseci

[…] Više čitajte na LINKU. […]