vrijeme je bitno

Ne, nije ujutro: Ovo je najbolje vrijeme za nanošenje dezodoransa

Probudite se, istuširate se i stavite dezodorans. Ovako izgleda jutarnja rutina većine ljudi. Ali kako biste se učinkovito zaštitili od mirisa znoja, trebali biste nanositi dezodorans u drugo vrijeme.

Ljeti je dobar dezodorans obavezan jer čim izađete iz kuće na majici vam se pojave prve mrlje od znoja. Kako bi dezodorans djelovao još bolje, treba paziti i na vrijeme.

Prema riječima stručnjaka, mnogo je učinkovitije ako antiperspirant nanesete navečer prije spavanja.

Ako želite spriječiti mrlje od znoja, trebali biste koristiti antiperspirant. Jer nisu svi dezodoransi isti. Kolokvijalno uvijek govorimo o dezodoransu, no pravi se razlika između dezodoransa i antiperspiranta.

Dezodoransi djeluju bez aluminijevih soli, ali s mirisima i antibakterijskim sastojcima. Oni pokrivaju miris znoja i bore se protiv bakterija koje uzrokuju neugodne mirise.

Međutim, proizvodnja znoja nije zaustavljena. Kod ove varijante nije bitno da li se nanosi ujutro ili navečer, jer uvijek ima isti učinak.

S druge strane, antiperspirant je proizvod s aluminijevim solima. Oni inhibiraju stvaranje znoja sužavanjem izlaznih otvora znojnih kanala i posebno su učinkoviti noću.