Svijet

Ne pomažu ni prijetnje hapšenjem. I dalje blokiran glavni prometni koridor između Kanade i Amerike

Glavni prometni koridor između Kanade i Sjedinjenih Američkih Država, kojim se ostvaruje čak četvrtina njihove cjelokupne gospodarske razmjene, i dalje je blokiran.

Nije pomogao ni sudski nalog o uklanjanju vozila ni prijetnja hapšenjem kanadskim vozačima kamiona i prosvjednicima. Uhapšeno je nekoliko osoba, prenosi HRT.

Ogorčeni zbog obaveznog vakcinisanja i drugih strogih mjera kanadski vozači kamiona i dalje ustrajno blokiraju most Ambasador. Policija je pokušala prekinuti blokadu tog važnog trgovinskog koridora. No, uspjela je samo rastjerati dio prosvjednika.

Most Ambasador najprometniji je granični prijelaz u Sjevernoj Americi. Njime svaki dan prođe oko 40.000 ljudi. Prosvjednici u kamionima, automobilima i kombijima blokiraju već sedmicu promet između SAD-a i Kanade.

“Nismo tu zbog cijepljenja, 90% vozača kamiona koji su ovdje vjerojatno je cijepljeno. Ono zbog čega smo došli i za što se borimo jest vraćanje slobode izbora Kanađanima”, govore prosvjednici.

U Ottawi je policija uhitila nekoliko desetaka prosvjednika koji 17 dana paraliziraju središte grada.

“Dosta nam je mjera! Želimo da naša djeca treniraju hokej. Moja ne mogu ni na plivanje jer nam nameću cijepljenje”, rekli su prosvjednici.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare