tijela još nema

Nešto se ovdje čudno dešava: Sve više dokaza koji idu u prilog osumnjičenim za ubistvo Danke Ilić, samo nikom nije jasno kako

Foto: Mitar Mitrović/Ringier

Mjesec i po dana je prošlo od ubistva Danke Ilić u Banjskom polju, a osumnjičeni Dejan Dragijević i Srđan Janković i dalje šute o lokaciji tijela.

Nedavni DNK rezultati, dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, otkrivaju da za sada nisu pronađeni biološki tragovi Danke Ilić u njihovom službenom automobilu, koji se navodno koristio u zločinu.

Ova nova saznanja dodatno komplikuju istragu i produbljuju misteriju ovog slučaja, ostavljajući porodicu i javnost u potpunoj neizvjesnosti.

– Ovo je samo dio vještačenja, jer se vještači jako mnogo predmeta. Ovo je rezultat vještačenja dijelova stvari iz službenog automobila. Stiglo je samo prvih nekoliko izvještaja vještačenja koja je obavio Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, a očekujemo i izvještaj vještačenja sa Biološkog fakulteta – rekao je tužilac VJT Miodrag Canović.

Advokat Radomir Munižaba je za Blic detaljno analizirao moguće posljedice koje bi novi DNK rezultati mogli imati na slučaj.

– Novi DNK rezultati mogu da utiču na tok istrage, s obzirom da ne potiču od maloljetne Danke Ilić. Sada je na tužilaštvu koje će dalje korake preduzeti, s obzirom da nepostojanje bioloških tragova maloljetne osobe ide u korist odbrane osumnjičenih – tvrdi Munižaba.