Netflix
Pakleni Šund

Netflix poslao obavijest: Evo koliko će Amerikanci dodatno plaćati ako dijele lozinku

Streaming div Netflix počinje uvoditi mjere za pretplatnike koji dijele svoje članstvo izvan domaćinstva u kojem žive. The Sun piše da je Netflix korisnicima širom SAD i Velike Britanije poslao e-mail kojim ih obavještava da će morati platiti 7,99 dolara u SAD , odnosno 4,99 funti u Velikoj Britaniji ako dijele svoj račun izvan domaćinstva. Dakle, to je dodatna cijena na postojeću pretplatu.

E-mailove počinju slati danas. I na službenoj stranici Netflixa objavljeno je saopćenje.

“Od danas šaljemo ovu poruku svima koji dijele Netflix izvan svog domaćinstva u SAD i Velikoj Britaniji. Netflix račun namijenjen je jednom domaćinstvu. Svi koji žive u tom domaćinstvu mogu koristiti Netflix gdje god se nalazili – kod kuće, u pokretu, na odmoru. Mogu iskoristiti opcije kao što su Prijenos profila i Upravljanje pristupom i uređajima”, napisali su.

Netflix napominje da bi korisnici trebali provjeriti ko sve koristi njihov račun i odjaviti uređaje koji nisu iz njihovog domaćinstva. Preporučuju i promjenu lozinke.

Postoji mogućnost kupovine dodatnog člana, što omogućuje dijeljenje vašeg računa s nekim drugim ko ne živi s vama. To se plaća po gore navedenim cijenama. Dodatni članovi bit će ograničeni na gledanje Netflixa samo na jednom uređaju, a ne više njih istovremeno. Nije poznato do kad će korisnici morati napraviti promjenu.

Korisnici Netflixa bijesni su zbog ovog poteza streaming diva. Smatraju kako je cijena previsoka i da će servis izgubiti mnogo pretplatnika.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare