teško povrijeđen

Neymar objavio šokantan video: Vrišti od bolova

Samo dva mjeseca nakon što je u transferu teškom pola milijarde eura iz PSG-a prešao u saudijski Al Hilal te po povratku poslije jedne od brojnih povreda, Neymar je teško povrijeđen. Prošlog mjeseca na utakmici Urugvaj - Brazil (2:0) u kvalifikacijama za SP sam se povrijedio pri duelu sa suparnikom tako što je krivo naskočio.

Istog trena se plačući i gestikulirajući u agoniji srušio te zapomagao. Bilo je jasno da je teško povrijeđen, kao i da mu je sezona završena. To se potvrdilo i odmah nakon utakmice. Neymaru su pokidani križni ligamenti i menisk lijevog koljena, što se sanira samo operacijom te dugom terapijom.

Neymar je početkom mjeseca operiran, a zahvat je trajao četiri sata. Prijeti mu od šest do devet mjeseci pauze. To znači da je za njega sezona gotova, ali i da će propustiti Copa Americu. Prvenstvo Južne Amerike je za devet mjeseci, a Neymar, koji će do tada imati 32 godine i koji je srušio Pelea s vrha najboljih strijelaca u historiji Brazila, još nije osvojio nijedno veliko takmičenje s reprezentacijom.

Neymar je tri sedmice nakon zahvata objavio video bolne agonije koju prolazi tokom postoperativne terapije. Snimljen je kako plače, vrišti i zazivajući Boga moli terapeuta da prestane s tretmanom operirane noge i njenim micanjem.