navukao bijes

Nijemci u šoku: Čovjek koji je presudio Bayernu u Ligi prvaka mogao bi suditi njihovoj reprezentaciji na startu Eura

On je privukao svu Bayernovu frustraciju - sudija Szymon Marciniak (43).

Poljak je ozbiljno pogriješio u revanš utakmici polufinala evropske nogometne Lige prvaka protiv španskog Real Madrida (1:2). Bavarci su ovim porazom izgubili šanse za proboj u finale, a za to krive i Marciniaka.

Sudačka nadoknada

U 14. (!) minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena Matthijs de Ligt (24) pogodio je za potencijalno izjednačenje na 2:2, ali utakmica je već bila prekinuta. Marciniak je zviždao ofsajd.

Stvarno ofsajd? Pomoćnik je digao zastavicu, a umjesto da pusti da se situacija nastavi i kasnije analizira situaciju putem VAR-a, sudija oduzima Bayernu priliku za izjednačenje.

No, to kao da nije bila dovolja kazna njemačkim navijačima.

Kako prenosi BILD, Przeglad Sportowy, najstariji poljski sportski dnevnik, javlja - skandalozni sudija trebao je suditi reprezentaciji Njemačke na otvaranju Evropskog prvenstva protiv Škotske.

Međutim, zbog ozbiljnog propusta u Madridu, vjerovatnost je sada "blizu nule", nastavlja ovaj medij.

Najbolji u svijetu

Zapravo, izbor Marciniaka kao sudije bio bi logičan. Poljak je sudio finale Svjetskog prvenstva 2022. između Argentine i Francuske i izvanredno vodio utakmicu.

Zbog toga je kasnije proglašen svjetskim sucem godine.

Također, Marciniak je već sudio na Evropskom prvenstvu 2016. (uključujući pobjedu Njemačke od 3:0 u osmini finala protiv Slovačke) i na Svjetskom prvenstvu 2018. (uključujući pobjedu Nijemaca od 2:1 u grupnoj fazi protiv Švedske).

Da vidimo hoće li ovaj sudija ponovo voditi utakmicu njemačke selekcije tokom Evropskog prvenstva, od 14. juna do 14. jula, koje će se održati upravo u - Njemačkoj.