Vijesti

Niko Lozančić: Teško narodu kojeg brani Milorad Dodik

Bivši zastupnik Parlamenta BiH i predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, te dugogodišnji zamjenik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice BiH Niko Lozančić na svom Facebook profilu komentirao je posljednju posjetu Milorada Dodika Zagrebu i konstatirao da je “teško onom koga drugi hrani i narodu koga Dodik brani”.

U Facebook poruci naslovljenoj “Tko će gore”, Lozančić kaže da je “povod za najnovije napucavanje i prepucavanje našeg troglavog šefa države i dodatno zaoštravanje odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske nedavna posjeta Milorada Dodika Zagrebu i njegovom susretu sa tamošnjim predsjednikom države Milanovićem (Zoran) i Vlade Plenkovićem (Andrej), prenosi RTV BN. Za Lozančića to je “beskorisna posjeta i još beskorisniji susreti i razgovori očigledno nisu razlogom ovog posjeta”!

“Ova posjeta je sve drugo osim uobičajenog međudržavnog susreta i otvara čitav niz drugih pitanja. Radi li se o privatnoj ili službenoj posjeti? Šta je motiv Milanovića i Plenkovića da uopće pozovu Dodika? Po kojim kriterijima su probrali baš njega i baš sada, da nakon dvije godine otvore komunikaciju sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine? Je li to prijateljska gesta?”, pita, između ostalog, Lozančić.

On dalje navodi da “čovjek koji svoj politički angažman skoro isključivo koristi za negiranje državnosti i uopće postojanja države koju kao predstavlja, ispade najpoželjniji predstavnik te iste države u nama susjednoj i prijateljskoj Republici Hrvatskoj!

“Službeni poziv Dodiku, kojeg nit vole nit cijene u Hrvatskoj, ne služi ničemu u Hrvatskoj niti donosi bilo kakvo dobro Bosni i Hercegovini . Ova posjeta služi samo da se iritira ostatak Predsjedništva BiH i da mu se napakosti, i nije sigurno ni dobrosusjedska ni prijateljska gesta!!!”, konstatira Lozančić i dodaje da ona ne služi ni poboljšanju teško narušenih odnosa između Bosne i Hercegovine i Hrvatske nego te odnose pretvara u neprijateljske!

“Našim suprotstavljenim, posvađanim i zaraćenim stranama u Bosni i Hercegovini, stvarno nije potrebna ničija pomoć sa strane da bi bili u još gorim odnosima! Oni su dovoljni sami sebi! Ovdje nema državničke brige za narod niti jedne niti druge države”, smatra on i navodi da je tim više indikativna potreba vrha Republike Hrvatske da dodatno zakuhaju i odnose u Bosni i Hercegovini i odnose sa Bosnom i Hercegovinom.

“Jasno je, ili bi moralo biti jasno, da se ovakvim postupcima neće riješiti niti jedno otvoreno pitanje u Bosni i Hercegovini a pogotovo niti jedno otvoreno pitanje u odnosima Republike Hrvatske sa Bosnom i Hercegovinom. Položaj Hrvata u BiH, u ovakvim odnosima i sa ovakvim zaštitnicima sigurno se neće popraviti!!! Teško onom koga drugi hrani i narodu koga Dodik brani!!! Ovdje je na sceni ponašanje tko će gore”, zaključuje Lozančić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare