Nermin Nikšić: Možemo blokirati rad Novalićeve vlade
Politika

Nikšić: I moja je greška…Što nismo sve stavili na papir i potpisali. Ne mogu nekog kriviti što je ‘zaboravio’

Nakon što su Nermin Nikšić i Nermin Ogrešević govorili o sastanaku, uslijedila su pitanja novinara.

Evo ih:

Je li bilo dogovora o domovima naroda?

“Niko nikoga nije prevario, ali bilo je razgovara. Mi smo očekivali, evo neka bude nedostatak komunikacije. Ali, jasno je da je Marjanović izabran glasovima Trojke. Moja je greška ili Trojke što to nismo potpisali. Ne mogu ja sad nikoga kriviti što je zaboravio kako je došao tamo. Priča o tome kako su to partneri koji ništa nisu tražili nije tačna. Da vam ne govorim sad šta je ko tražio sa jednim zastupnikom”, naveo je Nikšić.

Pitali su ga za imenovanja koja će biti obustavljena na državnom nivou.

“To će biti samo imenovanja koja su neophodna za funkcioniranje”, rekao je Nikšić.

Jeste li imali neke dogovore i zaključke oko formiranja Vlade FBiH?

“Nismo danas, ali smo dali neke rokove. Idemo u prikupljanje potpisa. Vidjet ćemo sa OHR-om šta će biti ako dođe do blokade”.

Šta je s formiranjem kantonalnih vlada, u TK su krenuli kontakti. Šta je sa KS?

“Mislim da sam to već rekao. Upoznao sa kolege da je skinuta blokada sa odluke GO SDP-a o strateškom nastupu kada su u pitanju izbori i da je otvorena mogućnost da razgovaraju sa svima. Konačna odluka je na organima SDP-a. Vidjet ćemo šta će iz tih priča izaći”.

O Bakiru Izetbegoviću

Buni li se neko tome?

“Razgovarat ćemo i s ljudima iz Osmorke. Do sada smo se mi ponašali tako da razgovaramo samo s partnerima iz Osmorke. Nakon što su ljudi izašli iz priča o državnom nivou, pa iz ove sad priče, što da mi ostanemo samo tu tako i da mi govore da sam ja dobar čovjek”.

Pitali su ga i za izjavu Bakira Izetbegovića da SDA ne može podržati da on bude premijer.

“Nismo ni očekivali da će oni glasati za mene kao premijera. Ako oni naprave vladu, vjerovatno će imati nekog svog. Jesam li siguran da ću ja biti premijer? Ne mogu više biti ni u šta siguran. Zato idemo skupljati potpise da vidimo koliko imamo glasova. Mislim da smo na 59 ili 60”.

“Nisam razgovarao s Bakirom Izetbegović. Rekao sam bezbroj puta, imamo opciju, sjedimo radimo i skupljamo potpise”, rekao je Nikšić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare