Vijesti

Nikšić nakon ostavke Čampare: Sad imamo većinu za rušenje Vlade KS i to bez SBB-a

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić rekao je da sad postoji 18 ruku za smjenu Vlade Kantona Sarajevo. Nikšić je to kazao komentirajuću ostavku Aljoše Čampare na mjesto u Predsjedništvu SDA. Većina, kaže on, postoji bez zastupnika SBB-a.

On je rekao da nije ne želi komentirati dešavanja u drugim strankama ali je istakao da Četvorka ozbiljno radi na programu od 300 mjera koje je šestorka usvojila.

“Kao četvorka smo rekli da imamo 18 zastupnika za obranje vlade. Ne pada nam na pamet da ulazimo grlom u jagode, već želimo napraviti program. Već nekoliko dana radimo na tome, ali će program biti reduciran, usklađen pandemiji koronavirusa. Drago mi je da postoj ljude koji se žele izdići iznad uskih stranačkih interesa”, kazao je Nikšić

Nikšić je naglasio da su kada je smjenjivana Vlada KS, ukazali na to kako se taj proces treba odvijati.

“Ako smo to tada tražili, onda ćemo i sada. Mi ćemo predati potpise za smjenu. Praktično imamo situaciju da ne postoji većina koja podržava ovu Vladu KS. Izvjesno je da ćemo prvom prilikom donijeti zkaljučke na Skupštini kojima ćemo ukazati da ne postoji parlamentarna većina. Neće biti silovanja procedura. Imamo 18 zastupnika i u tih 18 nisu zastupnici SBB-a”, zaključio je Nikšić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare