Vijesti

NiP Ilidža zadnju noć Ramazana okupio više stotina postača. Konaković: Kao vjerniku mi je drago zbog svake upućene dove, kao političara me strah…

“Ovo nije ni vrijeme ni mjesto da se drže politički govori, želim da vam se zahvalim na dolasku i iskoristim ovu priliku da svim vjernicima poželim i Bajram Šerif Mubarek Olsun”, kazao je domaćin Nermin Muzur načelnik Općine Ilidža, te potpredsjednik NiP-a.

Upravo je skupom iz ove Općinske organizacije, koja važi za najjaču bazu Naroda i Pravde i počeo ovogodišnji Ramazan, ali i priča ove političke stranke.

Prisutne je pozdravio i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković.

“Kao vjerniku mi je važno da se ljudi bude zorom i upućuju dove, ali kao političari se trebamo zapitati jesu li makar neke od tih dova upućene i nama da ustrajemo u namjeri da pravedno i pošteno obavljamo naš posao. Dove koje iskreni vjernici upućuju ne smiju biti alibi nama političarima da ne radimo dobro posao. Zapitajmo se kao političari otme li se uzdah majki i ocu koji sehure sami umjesto sa svojom djecom, koja su bila primorana zbog loših političara napustiti državu i hljeb potražiti negdje drugo. Težak je to uzdah i trebamo ga se bojati”, poručio je on, te izrazio zadovoljstvo što je kroz cijeli mjesec Ramazana imao priliku da se druži sa njemu dragim ljudima širom BiH.

“Iftario sam u Goraždu, Foči, Mostaru, Brčkom, Zenici, Srebreniku, Janji i mnogim drugim općinskim organizacijama i to mi pričinjava posebnu radost.”

Iftar je upotpunio i prigodan muzički program.

NIP Ilidža organizirao iftar
NIP Ilidža organizirao iftar
NIP Ilidža organizirao iftar