žalio se na probleme

Njemački fudbaler umro sa samo 25 godina. Klub objavio uzrok smrti

Nakon smrti fudbalera Agyemanga Diawusieja (25), koju je u utorak poslijepodne objavio Jahn Regensburg, sada se njemački klub javlja s detaljnijim informacijama.

U početku uzrok smrti mladog sportaša nije objavljen.

Ipak igraju utakmicu

Sada je jasno - Diawusie je umro od "iznenadne srčane smrti, vjerovatno uzrokovane virusnom infekcijom sa sumnjom na miokarditis", navodi BILD.

Utakmica za vikend protiv SC Freiburg II trebala bi se odigrati prema planu.

“Još uvijek teško možemo pretočiti našu zbunjenost u riječi i svima nam je nevjerovatno teško prihvatiti ovaj gubitak. U intenzivnim konsultacijama s njegovim najbližim osobama od povjerenja - njegovom porodicom, najbližim prijateljima, savjetnikom, saigračima i trenerskim timom - danas smo došli do kolektivne odluke da igramo utakmicu u nedjelju protiv SC Freiburg II u posebnom sjećanju i s dubokom tugom”, objavio je Regensburg.

Posljednji nastup

U svojoj posljednjoj utakmici 4. novembra protiv 1860 Munchena, Diawusie je zamijenjen nakon 39 minuta.

Kako prenosi Mittelbayerische Zeitung, tada se požalio na probleme s disanjem. Još uvijek nije jasno je li to povezano s njegovom smrću.

Rođeni Berlinčanin prošao je njemačke U15 i U19 reorezentativne selekcije. Desni vanjski igrao je u karijeri između ostalog i za RB Leipzig, Dynamo Dresden i Wehen.

Tek je ljetos prešao u drugoligaški Regensburg koji je ispao iz lige. Odigrao je gotovo sve utakmice ove sezone u trećoj ligi.