superzvijezde

Norvežanin zaprosio Amerikanku: Zaručili se Kilde i Shiffrin, zlatni par alpskog skijanja

Zlatni par alpskog skijanja Aleksander Aamodt Kilde i Mikaela Shiffrin zaručili su se nakon što je američka superzvijezda rekla "da" kada ju je njen dečko iz Norveške zaprosio.

Kilde (31) bio je pun radosti u razgovoru s norveškom TV stanicom NRK kada je otkrio da se vratio na skije nakon što se bojao da bi užasna nesreća u Wengenu 13. januara mogla dovesti do toga da se više nikada ne takmiči.

Sveukupni šampion Svjetskog kupa 2020. - koji je pretrpio teške posjekotine i oštećenje živca na desnom listu i dva pokidana ligamenta sa teškom razderotom na iščašenom desnom ramenu - objavio je na Instagramu preko noći u četvrtak trenutak kada je zaprosio Shiffrin s prstenom u ruci.

Dvostruka olimpijska pobjednica i petostruka ukupna prvakinja Svjetskog kupa Shiffrin (29) u vezi je s Kildeom od 2021. godine.

"Bilo je mnogo uspona i padova, to je jasno, ali jedan od uspona je bio blizak mojoj porodici, a posebno s Mikaelom", rekao je Kilde za NRK govoreći o svojoj pauzi zbog povrede.

"Tokom boravka u bolnici u Insbruku, rekao sam sebi da je došao trenutak. Podigao sam slušalicu i naručio prsten. Tako sam sada zaručen", kaže Kilde.

Shiffrin je također prošle sezone imala pauzu, jer ju je pad krajem januara ostavio sa strane na mjesec i po, što ju je skupo koštalo u potrazi za šestom ukupnom krunom Svjetskog kupa.

Vratila se u akciju u finalu Svjetskog kupa sredinom marta gdje je osvojila kristalni globus za svoju omiljenu disciplinu slalom - 60 od njenih rekordnih 97 pobjeda u Svjetskom kupu došlo je u toj disciplini.