Sport

Novi slučaj “Razija Mujanović” u KSBiH: Ko je otpisao Vedrana Princa, direktora “Zmajeva”?

Da li je u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine na djelu još jedan slučaj “Razija Mujanović”?

Poznato je da je prije desetak dana procurilo u javnost pismo legendarne bh. košarkašice koja je u obraćanju Upravnom odboru KSBH naglasila, između ostalog, kako trpi torturu u Savezu.

Objasnila je, između ostalog, ko se miješao u spiskove igračica, petljao se u njen rad i određivao ko sve putuje s reprezentacijom.

Slučaj “Razija Mujanović”: Otežavali joj posao u KSBiH

Navela je još niz nelogičnosti koje su joj otežavale, pa čak i onemogućavale da se posveti poslu tim-menadžerice “Zmajica”.

Nažalost, samo daleko od očiju javnosti, a veoma slično slučaju “Razija Mujanović” u ženskoj, dešava se i muškoj košarci.

Zaista nevjerovatno zvuči da se niko već četiri mjeseca ne pita šta je sa direktorom muških selekcija BiH (seniorska i omladinske) Vedranom Princom.

U međuvremenu, “Zmajevi” su igrali pripremni turnir u Estoniji u augustu. Potom je na red došlo Evropsko prvenstvo u septembru te dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u novembru.

I niti na jednoj od njih bilo bilo Princa! Nevjerovatno, ali niko se nije upitao zašto!

Zainteresirali smo se za slučaj “Princ”. Evo šta smo saznali…

“Vidite li šta se dešava Raziji Mujanović? Pa ona je legenda na ovim prostorima, žena je članica Kuće slavnih. Sramota je što se ovo radi. A vjerujte, imate sličan primjer i u muškoj košarci.

Znate li vi da je Vedran Princ svojim novcima plaćao troškove juniorske reprezentacije ljetos na Evropskom prvenstvu u Rumuniji? Poslali su momke na put bez novca.

“Puklo” pred Estoniju

Znate li da mu poslije toga nije kupljenja karta za turnir u Estoniji, posljednoj provjeri seniora pred Eurobasket? Ko je odlučio da direktor reprezentacije ne putuje s tom istom reprezentacijom?

Znate li da mu je samo pred put u Njemačku stigla poruka da se izjasni da li želi na Evropsko prvenstvo? Pa nije on turista, da mu neko nešto nudi? Valjda je on bio taj koji je trebao određivati ko ide s reprezentacijom, a ne da neko njega pita hoće li ići?

Kao principijelan i pošten čovjek, Princ je odustao od tog poniženja. Ko je, uostalom, taj neko u Savezu ko sebi pripisuje maltene ovlasti Upravnog odbora? Ko se petlja se u struku, ko želi ljudima manipulirati kao da su šahovske figure…? Mnogo stvari je postavljeno naopako.

A za Princa vam garantiram da je želio najbolje reprezentaciji, pogotovo omladinskim kategorijama. Želio je koristiti svoje sposobnosti i konekcije za dobrobit košarke”, rekao nam je naš izvor iz KSBiH koji je želio ostati anoniman.

Potom smo pozvali i samog Princa, koji nam je rekao sljedeće:

Zamijenio Samira Avdića

“Ne ustručavam se pričati o svom statusu u Košarkaškom savezu BiH. Međutim, u četvrtak će se održati sjednica Upravnog odbora u KSBiH u Sarajevu na koju sam i ja pozvan.

Smatram da prvo na tom mjestu trebam reći ono što imam”.

Inače, 40-godišnji Princ je na dužnost direktora muške reprezentacije BiH imenovan u januaru 2021. Zamijenio je Samira Avdića koji je postao ministar kulture i sporta u Kantonu Sarajevo.

Princ, rođeni Mostarac, bio je član reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu 2005. godine.

Tokom karijere najduže je igrao za mostarski Zrinjski i Široki. Nastupao je i za zagrebačke klubove Cibonu i Cedevitu te latvijski Ventspils.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare