NASTAVAK POSLIJE 24 GODINE

Objavljen trailer za ‘Gladiator II’. U kina stiže na jesen

Ridley Scott je predstavio trailer za “Gladiator II”. Nastavak stiže 24 godine nakon Scottovog originalnog “Gladiatora”, koji je osvojio pet Oscara, uključujući i nagradu za najbolji film. Nastavak počinje s prikazivanjem u kinima u SAD 22. novembra ove godine.

Umjesto Russella Crowea, koji umire na kraju originalnog filma, “Gladijator II” nudi Paula Mescala kao Luciusa Verusa, bivšeg nasljednika Carstva i nećaka Commodusa Joaquina Phoenixa (koji je također umro u prvom filmu od ruke Croweovog Maximusa).

Od događaja iz prvog filma, Lucius je izgubio kontakt sa svojom majkom (glumi je Connie Nielsen iz izvornika), otišao u divljinu, postao zarobljenik rimske vojske i, kao i njegov junak Maximus, sada je i sam prisiljen boriti se kao gladijator.

Uz Mescala i Nielsen, glumačka ekipa Gladijatora II uključuje Pedra Pascala kao Marka Akacija, rimskog generala koji je trenirao pod Maximusom, ali je od tada skrenuo na mračnu stranu te Denzela Washingtona kao Macrinusa, moćnog mešetara koji upravlja gladijatorima. Joseph Quinn pojavljuje se kao car Geta dok Derek Jacobi ponavlja svoju ulogu iz prvog filma kao senator Grakho.