Obustavljena istraga protiv Gordana Memije
Vijesti

Obustavljena istraga protiv Gordana Memije: Upali su mi u stan, uhapsili me i stavili u samicu. Bez ikakvih dokaza

Istraga protiv sarajevskog biznismena Gordana Memije obustavljena je. On je bio uhapšen u akciji kodnog naziva ‘Meta’ zbog trgovine kanabisovim uljem.

Da je istraga protiv Gordana Memije obustavljena, objavio je on sam na svom Facebooku.

“Dobio sam odluku Tužilaštva Ze-Do kantona o “OBUSTAVLJANJU ISTRAGE” zbog moje navodne umiješanosti u neovlaštenu proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga”, napisao je on.

On je podsjetio na svoje hapšenje.

“Rano ujutro 31. 3. 2022. specijalci i inspektori upali su u moj stan. Moju porodicu isprepadali i mene priveli. Iz Sarajeva do Zenice vozili su me zenički specijalci sa lisicama na rukama. Tretman specijalaca je bio kao da sam ubio nekoga ili da sam neki povratnik u vršenju teških krivičnih djela”, naveo je Memija.

Kaže da je bio u smici.

“Zatvorili su me nekoliko sati u samici sa jednim narkomanom koji je bio još uvijek pod uticajem droga/alkohola. Mediji su me uništili. Objavljivali su moje ime, fotografiju, naziv moje firme pa čak i fotografije sjedišta moje kompanije.

Znam da su neki režimski mediji i novinari objavljivali po zadatku ali ima tu novinara koje lično poznajem ali ni oni nisu imali ljudskosti/profesionalnosti da kažu hajde da vidimo šta se dešava nego su samo pustili priču u promet da bi dobiju lajkove/gledanost”, kazao je Memija.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare