SJAJAN SAVJET

Odličan trik da vaše pločice u kupatilu zablistaju, ovi sastojci čine čuda

Redovito moramo održavati čistoću pločica kako bi ostale svijetle i sjajne kao prvog dana. Mnoge žene vole vidjeti čiste pločice, a iskreno priznaju da ih ništa ne može iritirati kao prljave pločice i prljavština koja se stvara između njih na fugama od sapunice. Naime, jedna je mama postala svjetski poznata na poznatoj Facebook grupi "Mums Who Clean" kada je podijelila fotografiju i recept za savršeno uklanjanje prljavštine iz kupaonice.

"Mame, otkrila sam kako riješiti veliki problem koji nas sve muči. Potrebno je samo nekoliko minuta i malo truda. Ne mogu vjerovati svojim očima", napisala je.

Naime, otkrila je "tajni" recept te objasnila da miješa sodu bikarbonu i izbjeljivač. Iako nije opasno miješati ova dva proizvoda, izbjeljivač se zbog zdravstvenih razloga nikako ne smije kombinirati s drugim hemijskim pripravcima.

"Miješala sam dok nisam dobila smjesu. Onda sam smjesu nanosila na problematična područja i koristila staru četkicu za zube. Nije nigdje zapelo, kamenac je padao laganim pokretima", objasnila je.

Nije ni čudo što ovaj čarobni recept za čišćenje kupaonice ima hiljade i hiljade lajkova i komentara, a mnoge mame su ga prozvale genijalnim.