Sport

Odlučeno: Olimpijske igre odgođene su za 2021. godinu!

Olimpijske igre u Tokiju koje su trebale biti održane od 24. jula do 9. augusta ove godine odgođene su za 2021. godinu. Razlog je pandemija koronavirusa, zbog koje mnogi sportisti u ovom trenutku treniraju samo unutar zidova svog doma.

Japanski premijer Shinzo Abe i predsjednik Međunarodnom olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach tako su dogovorili na hitnom sastanku održanom u utorak, unatoč najavama da će odluka pasti tek idućeg mjeseca.

Kao što je bilo najavljivano, te unatoč upornosti japanske vlade i predsjednika MOO-a, Igre su ipak zbog pandemije koronavirusa odgođene na najmanje godinu i neće se održati ovog ljeta.

To je veliko olakšanje za brojne sportiste koji u ovom trenutku što zbog samoizolacije, karantina i zabrane treniranja u dvoranama se ne mogu adekvatno pripremati, ali ni provoditi kvalifikacije za odlazak u Tokio.

U ponedjeljak je Olimpijski savez Kanade objavio da ne namjerava poslati svoje sportaše u Tokio ovog ljeta, a to su potom najavili Australija, SAD i Velika Britanija.

Samim time Japan je odlučio popustiti pod pritiskom i zatražiti od MOO-a jednogodišnju odgodu, na što je krovna olimpijska organizacija pristala.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare