Politika

Oglasila se SDA, kažu da Nikšić izmišlja priču o plaćenim SMS anketama

Stranka demokratske akcije smatra reagirala je na današnje izjave predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića saopćenjem za javnost u kojem tvrde da je "kao i mnogo puta ranije, u javnost je plasirao neistinite tvrdnje koje se odnose na SDA, a sve s ciljem da skrene pažnju sa brojnih afera koje svakodnevno proizvode kadrovi Trojke u Kantonu Sarajevo".

"Umjesto odgovora o zloupotrebama sistema javnih nabavki, tajnim ugovorima, stranačkim zapošljavanjima i niza drugih afera Trojkinih kadrova, Nikšić izmišlja priču o 'plaćenoj kampanji putem SMS-a' i 'zloupotrebi BH Telecoma'", navodi se u saopćenju.

"Nikakve 'plaćene kampanje' niti 'zloupotrebe BH Telecoma' nije bilo", naglašavaju iz SDA.

SDA, kako tvrde, kao "najveća i najorganizovanija stranka u BiH" za internu komunikaciju s vlastitim članstvom, a ne "za bilo kakvu plaćenu kampanju", koristi sve raspoložive kanale komuniciranja.

To podrazumijeva, dodaje se, korištenje elektronske pošte, društvenih medija, SMS-ova i besplatnih aplikacija poput Vibera. Korištenje usluge „bulk SMS“ uredno se plaća prema važećem cjenovniku, kao što se plaćaju i ostale telekomunikacione usluge fiksne i mobilne telefonije.

"Vjerujemo da bi Nikšić bio najzadovoljniji da on lično određuje kako će SDA komunicirati, ili da telekomunikacione usluge ugovara sa M:telom, u srbijanskom vlasništvu, kao što je to radila Vlada Trojke u Kantonu Sarajevo. Na njegovu žalost, ništa od toga se neće desiti", poručuju iz SDA.