Politika

Oglasili se iz SABNOR-a: Skakina izjava je školski primjer sitnošićarske borbe

Iz SABNOR-a su reagirali na izjave Abdulaha Skake u programu FACE TV da su Bošnjaci-komunisti gori od nebošnjaka. Ističu da Skaka pri tome uporno ponavlja da je svim svojim bićem bio za to da gradonačelnik Sarajeva bude Bogić Bogićević.

“Mi antifašisti Bosne i Hercegovine nemamo pravo na šutnju. Ova izrečena misao nije lapsus, nego stav i reprezent politike koju gospodin Skaka zagovara. Ako tomu dodamo i druge izgovorene misli tipa: Ja sam SDA ili Moj dedo i otac su osnivali SDA i mi živimo tu ideju Mladih muslimana, te u to upakuje privatna druženja sa predsjednikom stranke, onda je uistinu na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva ugašeno svjetlo koje bolno opominje i ukazuje „kuda plovi ovaj brod”.

Ova misao je školski primjer neofašizma ogoljenog do boli, u sitnošićardžijskoj borbi za pozicije, ali i snažna poruka kakvo Sarajevo i kakvu Bosnu i Hercegovinu ovakve politike zagovaraju i kreiraju. Pozivamo sve građane da se svim legalnim sredstvima suprotstavimo politikama i njihovim nosiocima koji ponovo zagovaraju politiku obilježavanja „drugih i drugačijih”. Podsjetimo ih svojim odlučnim odgovorom da je vrijeme žutih i bijelih traka prošlo i da nikada neće biti ponovljeno”, navodi se u saopćenju.

Iz SABNOR-a ističu da kao baštinici antifašističke borbe partizana i njihovog djela, bez kojeg ne bi bilo današnje Bosne i Hercegovine, čvrsto stoje na ideji antifašizma, koji jeste, kako kažu, najsnažniji kohezioni faktor naše domovine.

“U ime toga, a posljednja dešavanja u Sarajevu nas uvjeravaju, krajnji je čas da se svi okupimo u svenarodni antifašistički front naroda i građana Bosne i Hercegovine i tom snagom oslobodimo našu domovinu od svih politika koje je neofašističkim idejama dijele”, navodi se, uz pozdrav “smrt fašizmu-sloboda narodu!”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare