Politika

Oglasio se Kasumović. Kaže da radi pod upalom pluća

Gradonačelnik Fuad Kasumović danas se oglasio na svom zvaničnom Facebook profilu nakon što je pušten iz pritvora.

Naime, on je prije svega se zahvalio građanima za podršku.

“Neizmjerno vam hvala za podršku koju ste mi pružali proteklih dana. Iako sa obostranom upalom pluća, koju sam dobio u kazamatima, odnosno zatvorima Sarajeva i MUP-a ZDK, došao sam danas na posao kako bih zaposlenicima Gradske uprave Zenica, javnih ustanova i preduzeća potpisao plaće, te riješio druge nagomilane administrativne poslove. Također, kako bih ispoštovao mjere zabrane suda, morao sam neke svoje pomoćnike i saradnike poslati na prinudni godišnji odmor.

Svjestan sam kako na taj način uskraćujem zaposlenicima njihovo pravo na rad, međutim nisam imao izbora. To će ozbiljno ugroziti rad Gradske uprave jer bez pomoćnika ne mogu usaglasiti ni Nacrt budžeta za 2022. godinu.

Zbog mog nerazumnog hapšenja, po preporuci mojih ali i drugih advokata, o ovom procesu izvjesno vrijeme neću davati izjave, niti istupati u javnosti. Iako to nije u skladu sa mojim temperamentom i opredjeljenjem da u svome i radu Gradske uprave Zenica neću imati tajni prema sugrađanima, ispoštovat ću te preporuke, te vas molim za razumijevanje. Kada su u pitanju moje redovne i aktivnosti Gradske uprave Zenica, javnost će, kao i do sada, biti blagovremeno i istinito informisana”, naveo je Kasumović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare