lanac maloprodaje

Oglasio se Lidl o dolasku u još jedan grad u BiH

Lidl BiH dio je lanca maloprodajne kompanije Lidl, koja je jedna od vodećih maloprodajnih lanaca hrane u Njemačkoj i Evropi.

Lidl trenutno ima preko 12.200 filijala i više od 220 logističkih centara u 31 zemlji.

Kao diskont, Lidl pridaje veliku važnost optimalnom omjeru cijene i kvaliteta za svoje kupce. Jednostavnost i procesna orijentacija određuju svakodnevno poslovanje u prodavnicama, regionalnim distributivnim centrima i sjedištima.

Nedavno se u medijima pojavila informacija kako ova kompanija otvara prodavnicu i u Livnu. Tragom ove informacije, portal Livno Online obratio se Lidlu s upitom hoće li njihov brend doći u Livno, kada i koliko će upošljavati radnika.

Evo što su odgovorili:

"Lidl kontinuirano istražuje potencijalne ciljeve ekspanzije. Bosna i Hercegovina je maloprodajno tržište na kojem Lidlov koncept ponude visokokvalitetne robe po najboljoj cijeni susreće visoku saglasnost potrošača.

Stoga je Lidl investirao u skladište u Bosni i Hercegovini i razmatra potencijalne lokacije prodavnica. U tom kontekstu već popunjavamo relevantna slobodna radna mjesta i aktivno tražimo dodatne zaposlenike kako bismo dodatno proširili postojeći tim Lidl BiH.

Molimo Vas za razumijevanje jer u ovom trenutku ne možemo komentirati prirodu i obim mogućih aktivnosti ili moguće datume otvaranja. U Lidlu cijenimo transparentnu i pouzdanu komunikaciju te ćemo svoje zaposlenike i partnere obavještavati o narednim koracima", naveli su iz Odjela za korporativne informacije Lidla.

Inače, krajem maja ove godine postavljanjem kamena temeljca, Lidl Bosna i Hercegovina je svečano započeo izgradnju svog prvog logističko-distributivnog centra. Riječ je o centru koji će biti izgrađen u Lepenici, općina Kiseljak, i predstavlja najveću investiciju kompanije Lidl u Bosni i Hercegovini do sada.