FMRSP

Oko 26 miliona KM za aprilske isplate naknada neratnim invalidima, civilnim žrtvama rata


Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopćilo je danas da su uneseni nalozi za isplatu sredstava za neratne invalidnine, civilne žrtve rata i roditelje njegovatelje za april 2024. godine.

"U skladu s našom nepokolebljivom posvećenosti podršci i unaprjeđenju dobrobiti svih socijalnih kategorija u Federaciji, iz mjeseca u mjesec nastojimo sve naše naloge puštati u terminima koje smo obećali našim korisnicima, a kako bi oni imali datum za koji će vezati prispijeće svojih naknada", saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Sredstva u ukupnom iznosu od 22.205.713,76 KM obezbijeđena su za neratne invalidnine, dok je za isplatu sredstava civilnim žrtvama rata za mjesec april 2024. godine obezbijeđeno 2.010.006,07 KM. Za aprilske naknade 1.536 roditelja njegovatelja izdvojeno je 1.660.788,85 KM.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ostaje predano nastojanjima da sva sredstva budu pravovremeno i transparentno distribuirana, potvrđujući obavezu prema poboljšanju kvaliteta života građana uz vlastite, ali i napore i podršku svih pojedinaca i organizacija koji doprinose ovim naporima, te nastavlja raditi na daljnjem unaprjeđenju sistema socijalne zaštite u Federaciji, navodi se u saopćenju.