manipulišu javnost

Opoziciona političarka u RS tvrdi: Vlast princip “patriote” i “izdajnici” primjenjuje uvijek kada se nađe u krizi

Opet sve već viđeno, samo je tema sa kojom se vlast u Republici Srpskoj igra svaki put sve teža i ozbiljnija. Nema potrebe da opoziciju iko proziva i ucjenjuje, jer dobro znamo da ne postoji ništa ispred interesa RS i tako i nastupamo.

Rekla je ovo poslanik PDP-a Tanja Vukomanović komentarišući navode predstavnika vlasti da su "oni koji ne podrže Izborni zakon RS podržali Schmidta".

"Kada je u pitanju Izbori zakon, vlast mora da zna da se ne završava sve glasanjem, već da je najvažnije ono što dolazi poslije usvajanja zakona i odluka, a to je u mnogim slučajevima do sada bilo ništa, jer se mnoge odluke iza kojih smo svi stali ne sprovode", rekla je ona.

Ona podsjeća da vlast princip “patriote” i “izdajnici” primjenjuje uvijek kada se RS nađe u krizi, navodi se u saopćenju PDP-a.

"Ko ne podrži Dodikov veto stat će na stranu onih koji gaze prava RS”; “Ko ne podrži vitalni interes radi protiv RS”; “Onaj ko ne podrži veto radi protiv RSi njene državnosti”;

”Proklet bio Srbin koji ne podrži veto”;”Ko ne podrži izborni zakon RS, podržao je Schmidta” samo su neke od poruka predstavnika vlasti RS upućene opoziciji", podsjetila je Vukomanović.

Dodaje da "opoziciji nacionalni interesi RS nikad nisu bili upitni, kao i to da Christian Schmidt za nas nije visoki predstavnik".

"Za Schmidta i slične njemu, a protiv PR, su najviše svih ovih godina radili upravo oni. Niko nema pravo da nameće stavove, manipuliše javnim mnjenjem i ucjenjuje poslanike, što u ovom najnovijem slučaju radi predsjednik Skupštine", navela je ona.

Dodaje da Izborni zakon tek dolazi na dnevni red, svako će objasniti kako i zašto će glasati, ali odgovorni će morati da objasne zašto su nas doveli u ovakvu situaciju.