Politika

Opozicione stranke iz RS na Jahorini prave plan za naredne izbore

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović najavio je da će u srijedu na Jahorini biti održan sastanak opozicionih parlamentarnih stranka iz Republike Srpske na kojem će se razgovarati o pripremama opozicije za predstojeće opće izbore.

Šarović je naveo da će tema razgovora biti koncept i platforma na kojoj treba da nastupi opozicija. Istaknuo je da je još uvijek previše rano za razgovor o pojedinačnim kandidaturama.

Također je najavio da će u skorije vrijeme biti održan sastanak i s neparlamentarnim strankama u Srpskoj koje žele da budu dio opozicionog bloka.

On navodi da će se na sastanku na Jahorini razgovarati i o izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH, koje su, prema njegovim riječima, stupile na scenu aktivnostima u Predstavničkom domu PSBiH.

PROČITAJTE  Svetlana Cenić o Dodikovim potezima: "To se gospodo zove državni udar"

“Bilo bi dobro kada bi smo napravili neki zajednički prijedlog kako bi naš uticaj na izmjenu Izbornog zakona bio jači”, kazao je predsjednik SDS.

Šarović je rekao da je danas imao sastanak i sa načelnicima i gradonačelnicima iz SDS i da je stav SDS da se ne trebaju vršiti izmene statuta Savez opština i gradova Republike Srpske – saopćeno je iz SDS-a.Povezani postovi: