Politika

Osmanović: Dodik se nameće za prvu osobu koja će ići u zatvor zbog negiranja genocida

Najavom Milorada Dodika da će nastaviti sa negiranjem genocida se predsjednik SNSD-a nameće za prvu osobu koja će biti sankcionisana novim Zakonom o zabrani negiranja genocida, odnosno izmijenjenim Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine kojim su propisane sankcije za takvu retoriku, poručio je Adil Osmanović, predsjedavajući Kluba SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Kako kaže, tim odnosom Dodik neće nanijeti štetu preživjelim žrtvama genocida već isključivo sebi, s obzirom da ovaj put Tužilaštvo BiH neće moći nastaviti ignorisati njegovo protivustavno i nezakonito djelovanje.

“Ukoliko je spreman da podredi svoj komoditet za interese srpskog naroda, što je poručio tokom današnjeg obraćanja, i ako zaista voli narod kojem pripada, što je također tvrdio, Dodik će prestati sa stigmatiziranjem cijelog naroda nametanjem kolektivne odgovornosti za genocid i sa negiranjem činjenice koju su utvrdili najrelevantniji međunarodni sudovi”, kaže Osmanović.

Kako navodi, pokušajem uvlačenja svih Srba u institucijama Bosne i Hercegovine i cijelog srpskog naroda u blato svoje destruktivne politike Dodik pokazuje upravo suprotno, da mu je lični komoditet važniji od interesa naroda kojem pripada.

“Inzkova odluka je usmjerena isključivo protiv onih koji svoju politiku grade na negiranju genocida i koji time nanose štetu svim narodima i građanima Bosne i Hercegovine”, zaključio je Osmanović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare