glavna uloga

Otkriven iznos koji je Leonardo DiCaprio dobio za film ‘Ubice cvjetnog mjeseca’

Nije poznato hoće li DiCaprio dobiti bonuse na temelju izvedbe filma na kino blagajnama ili kada film bude objavljen na Apple TV+

Prema Puck Newsu, Leonardo DiCaprio je uzeo kući 40 miliona dolara za svoju izvedbu glavne uloge Ernesta Burkhearta. Inače, ukupni produkcijski budžet filma procjenjuje se na oko 200 miliona dolara.

Nije poznato hoće li DiCaprio dobiti bonuse na temelju izvedbe filma na kino blagajnama ili kada film bude objavljen na Apple TV+. Kompanija tek treba objaviti datum izlaska filma na platformu za streaming.

Prema The Hollywood Reporteru, DiCaprio je unaprijed plaćen 25 miliona dolara za svoju ulogu u prethodnoj saradnji s Martinom Scorseseom, 'Vuk s Wall Streeta' iz 2014. godine. To je, međutim, uključivalo i njegov producentski honorar, dok je prekoračenje budžeta značilo da je morao odustati od dijela svoje plaće.

Uz DiCaprija, u filmu 'Ubice cvjetnog mjeseca' glume Robert De Niro, Lily Gladstone i Jesse Plemons. Film je zaradio preko 137 miliona dolara na kino blagajnama diljem svijeta.

Glumac će se ponovno udružiti sa Scorseseom na svom sljedećem projektu pod nazivom 'The Wager'. Film se temelji na romanu 'The Wager: A Tale Of Shipwreck' Davida Granna, koji govori o životnoj sudbini posade broda britanske mornarice koji su doživjeli brodolom i spašavaju se pristankom na obali Brazila.

DiCaprio i Scorsese su bez sumnje jedan od najuspješnijih poslovnih parova na kino platnu, što osim zarade njihovih igranih filmova (1,3 milijarde dolara), dokazuju i brojne nominacije te nagrade struke.