Magazin

Otkrivena je ‘tajna zavjera’ princa Andrewa protiv njegovog brata Charlesa, u svemu je učestvovala i Diana

Princ Andrew potajno je kovao zavjeru s princezom Dianom kako bi pokušali spriječiti Charlesa da postane kralj, a sve kako bi omogućili da William zauzme njegovo mjesto na prijestolju. Ova tvrdnja napisana je u knjizi Angele Levin u kojoj se bavi životom Charlesove supruge Camille, a ulomke iz knjige objavio je The Telegraph.

Autorica knjige poziva se na izvore bliske kraljevskoj porodici koji tvrde kako je Diana u tom periodu bila spremna napraviti sve kako bi napakostila Charlesu zbog njegove afere s Camillom i saveznike za svoj plan pronašla je u vojvodi od Yorka i njegovoj supruzi Fergie. Diana je htjela da princ Andrew iskoristi svoj utjecaj kod kraljice i lobira da William preuzme prijestolje nakon njene smrti.  Osim toga Andrew je navodno kraljicu uvjeravao i kako ne smije dopustiti Charlesu da se oženi Camillom i tvrdio je kako je ona nepouzdana i ne može se uklopiti u kraljevsku porodicu.

Izvor blizak palači tvrdi u knjizi kako je princ Andrew htio gurnuti princa Charlesa u stranu.

“Dok je Diana bila živa, kroz svoje prijateljstvo s Andrewovom suprugom Sarah, kovala je zavjeru s Andrewom kako bi pokušala potisnuti princa Charlesa u stranu. Andrew je njene ideje prenosio kraljici predstavljajući ih kao svoje, ali kraljica Elizabeta nije htjela ni čuti za to” – ispričao je izvor. U tom periodu vojvoda od Yorka je bio zloban prema Camilli i nisu imali dobar odnos zbog njegovog prijateljstva s Dianom. Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare