veliki interes

Otvoren sajam u Tešnju, Nikšić poručio: Učešće više od 2.200 privrednika potvrđuje poduzetnički duh privrede Tešnja

Nikšić se zahvalio Mađarskoj na prihvatanju da bude zemlja partner Sajma.
Premijer Nikšić sa organizatorima i privrednicima u Tešnju

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić prisustvovao je danas ceremoniji svečanog otvaranja 17. međunarodnog sajma privrede Tešanj - BiH 2023.

Centralna tema ovogodišnjeg Sajma, koji se održava od 27. do 30. septembra u susjednoj općini Doboj Jug na oko 20.000 kvadrata sajamskog prostora su “Obnovljivi izvori energije - energetska efikasnost”. Ove godine zemlja partner Sajma je Mađarska, a grad partner Živinice. Organizator ove manifestacije, koja će ugostiti oko 500 izlagača iz 16 država Evrope i svijeta, je Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj.

Nikšić: Učešće 502 izlagača i više od 2.200 privrednika potvrđuje poduzetnički duh Tešnja

Nikšić se zahvalio Mađarskoj na prihvatanju da bude zemlja partner Sajma.

"Ponosan sam, a smatram da i naši gosti iz Mađarske mogu biti ponosni da su partneri jednog ovakvog veličanstvenog događaja", istakao je premijer Nikšić.

Čestitajući na organizaciji Sajma, federalni premijer je kazao da je ovim događajem Općina Tešanj pokazala zrelost i najavio da će naredni, 18. međunarodni sajam, biti i dodatni veliki iskorak.

Nikšić je iskazao zadovoljstvo što je već dogovorena posjeta jedne delegacije poslovne zajednice BiH Mađarskoj, te izrazio očekivanje da će ovogodišni Sajam biti dodatna prilika i podstrek da se uspostave nove međusobne privredne saradnje.

Sa otvaranja sajma U Tešnju

"Učešće 502 izlagača i više od 2.200 privrednika na ovom sajmu potvrđuje sav poduzetnički duh koji ima privreda Tešnja. Želim izlagačima da se osjećaju ugodno u Tešnju, našim gostima izvan Bosne i Hercegovine da se osjećaju ugodno u Bosni i Hercegovini. I želim da svi shvate da regionalna saradnja i put BiH ka Evropskoj uniji nemaju alternative", kazao je Nikšić.

Sa otvaranja Sajma u Tešnju

U sklopu agende 17. međunarodnog sajma privrede Tešanj planirano je održavanje nekoliko panela, a Vlada Federacije BiH uz partnerstvo i finansijski je podržala održavanje Sajma, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Zvanice na otvaranju