Politika

Ovjera kandidatskih listi i kandidata za učešće na Lokalnim izborima u Mostaru

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine počela proces ovjere kandidatskih listi i kandidata koje ispunjavaju zakonom propisane uslove za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine za Gradsko vijeće Grada Mostara.

CIK-u su podnesene 63 kandidatske liste s ukupno 387 kandidata, a danas je ovjereno 48 kandidatskih listi koje su ispunjavale zakonom propisane uvjete, dok je za 15 kandidatskih listi utvrđeno da imaju nedostatke.

Politički subjekti, za čije kandidatske liste je utvrđeno da imaju nedostatke, će biti obaviješteni da u roku od pet dana, odnosno do srijede, 7. oktobra, do 16 sati otklone nedostatke o kojima će biti obaviješteni, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.

Otklanjanje nedostataka mora biti evidentirano u Centralnoj izbornoj komisiji BiH, te ukoliko putem pošte bude zaprimljeno izvan roka smatrat će se neblagovremenim postupanjem, zato Centralna izborna komisija BiH preporučuje lično dostavljanje dokumentacije za otklanjanje nedostataka u sjedištu CIK BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare