Magazin

Ovo je nova kuća slavnog para: J. Lo i Ben Affleck kupili raskošnu vilu od 60 miliona dolara

Dugo su tražili dom iz snova, pisalo se za nekoliko vila da ih kupuju, no tek sada su se konačno odlučili. Jennifer Lopez i Ben Affleck kupili su raskošnu vilu u Wallingford Estatesu na Beverly Hillsu za koju su izdvojili 60 miliona dolara, javlja TMZ.

Kuća ima 4273 metra kvadratna s pet hektara okućnice. Sastoji se od 12 spavaćih soba i 24 kupaonice, a uključuje i sportsku dvoranu s košarkaškim igralištem, teretanom, boksačkim ringom i barom.

Na imanju su i gostinjski penthouse od 456 kvadrata, dvosobna kuća za zaštitare te garaža za 12 automobila. Postoji i dodatni parkirni prostor u koji stane 80 vozila.

Imanje se prvotno prodavalo za 135 miliona dolara prije pet godina, no s godinama se cijena snižavala. Prošlog mjeseca je kuća ponovno stavljena na prodaju za 75 miliona dolara, ali slavni par je uspio sniziti i tu cijenu.

Trebalo im je svega sedmica dana da sklope ugovor o novom domu i već su krenuli s useljavanjem. Kuća je snimljena iz zraka te se ispred nje vidi mnogo njihovih stvari, poput fotelja, kauča, tepiha i ostatka namještaja koji se prebacuje iz njihove prethodne kuće u novu. Na imanju je snimljena i J.Lo.