saopćenje crno-bijelih

Partizan će ipak igrati protiv Zvezde, ali će na samoj utakmici uraditi nešto neviđeno

Fudbaleri Partizana nastupiće na polufinalnoj utakmici Kupa Srbije protiv Crvene zvezde u srijedu na Marakani.

Crno-bijeli su se nakon nekoliko dana vaganja odlučili za ovu opciju, a povodom čega oglasili su se saopštenjem.

Saopštenje velikana iz Humske 1 prenosimo u cjelosti:

"Upravni odbor donio je odluku da FK Partizan nastupi na sutrašnjoj utakmici polufinala Kupa Srbije. Iako nezadovoljni stanjem u domaćem fudbalu, gdje naš klub ima neravnopravan tretman od strane FSS i sudijske organizacije prije svega, iz obaveze prema igračima, navijačima, historiji kluba i takmičenju Kupa naše zemlje, donijeta je odluka o odigravanju utakmice.

"Sportska javnost je u kratkom periodu mogla da posvjedoči sramnom tretmanu kluba i naših igrača od strane sudije Pavla Ilića, koji je bestidno i po nalogu režirao krajnje rezultate posljednja dva "vječita derbija". Za sudijskog diletanta Ilića (u rodnom Kragujevcu poznatog kao osvjedočenog 'zvezdaša', o čemu postoje i fotografije dotičnog u majici sa obilježjima tog kluba), jedini cilj u dvije utakmice bio je ne dozvoliti nadmetanje aktera po pravilima fudbalske igre, već samo i jedino onemogućiti igrače Partizana da trijumfuju!

"Sudija Ilić, koji je poslat po nalogu FSS i predsjednika sudijske organizacije, da svojim sramnim suđenjem kreira krajnji rezultat u korist jednog tima, uz vrijeđanje, bahaćenje i odsustvo obraza i morala, nikada više ne bi smio da bude akter najveće utakmice koju srpski fudbal ima.

"FK Partizan će zbog sveukupnog tretmana kluba u organima FSS, na sutrašnjoj utakmici iskazati revolt i protest na poseban način i zahtjevati da se odnos prema našem klubu hitno promijeni, u skladu sa značajem koji FK Partizan ima za srpski fudbal - navodi se u saopštenju FK Partizan.

Utakmica je na programu od 19:00.