niz aktivnosti

Pavić-Pečenković: Međusektorska saradnja za osiguranje sveobuhvatne i efektivne socijalne zaštite je krucijalna

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić-Pečenković održala je sastanak sa direktorima ustanova socijalne zaštite i predstavnicima Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo. Sastanak je organizovan s ciljem unaprjeđenja usluga, koje te ustanove pružaju građanima Kantona Sarajevo.

Razgovarano je o ključnim izazovima s kojima se suočavaju ustanove socijalne zaštite i Služba za zapošljavanje, kao i o mogućnosti za poboljšanje kvaliteta i efikasnosti njihovih usluga. Ministrica Pavić-Pečenković je naglasila važnost međusektorske saradnje za osiguranje sveobuhvatne i efektivne socijalne zaštite.

"Naš primarni cilj je unaprijediti usluge koje pružamo građanima, posebno onima kojima su najpotrebnije. Kroz zajednički rad i saradnju, između ustanova socijalne zaštite i Službe za zapošljavanje, možemo postići značajne rezultate koji će direktno utjecati na poboljšanje kvalitete života naših sugrađana", istakla je Pavić-Pečenković.

Ministrica je izrazila i zahvalnost, svim direktorima ustanova socijalne zaštite i predstavnicima Službe za zapošljavanje, za njihov kontinuirani trud i posvećenost. Također je naglasila da će Ministarstvo nastaviti pružati podršku i raditi na daljnjem unaprjeđenju sistema socijalne zaštite u KS.

"Ovaj sastanak je još jedan korak u nizu aktivnosti koje poduzimamo da bismo unaprijedili naše usluge i osigurali da svaki građanin Kantona Sarajevo ima pristup kvalitetnoj i pravovremenoj socijalnoj zaštiti", naglasila je ministrica Pavić-Pečenković, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.