Region

Penzioner poručio Vučiću: Licemjeran si! To je poniženje, ne pomoć

“Predsjednik Aleksandar Vučić me ponižava sa ovih pet hiljada dinara. On je meni oteo blizu sedam hiljada eura i sad to neljudski pokušava da pokrije na ovaj način”, rekao je za Nova.rs penzioner Mile Delić, nakon što mu je srbijanski predsjednik vratio pet hiljada dinara kojih se on prethodno odrekao.

Penzioner Mile Delić je nakon što je od države dobio 5.000 dinara novčane pomoći, odlučio da taj iznos poštom vrati lično predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Poručio je da ne želi milostinju i poniženje. Uslijedila je brza reakcija Vučića koji je Deliću poslao novac poštanskom uputnicom, sa adrese Andrićev venac 1, 18. januara 2021. godine, na isti način na koji je njemu Delić u dva navrata vraćao pomoć za penzionere.

Govoreći o postupku predsjednika Srbije, Delić ističe da se radi o ponižavajućem postupku čovjeka koji mu je oteo gotovo sedam hiljada eura.

“To je ponižavajuće. On je meni oteo blizu sedam hiljada eura, a sad licemjerno i neljudski pokušava da to pokrije sa pet hiljada dinara. Ne znam odakle on to isplaćuje, kad uopšte nije nadležan za penzije. Na njega sam odavno kivan, jer je moja penzija njegovom direktnom krivicom manja 4,21 posto”, naveo je Delić.

On je rekao da je razmišljao da li da ponovo vrati Vučiću novac koji mu je poslao ili da objavi, te da je odlučio da je objava Vučićevog postupka ipak jači potez.

“Neka narod čuje sa kakvim bahatim predsjednikom ima posla. Samo zavisi kad će neko doći na red. Sad su na red došli penzioneri sa većim primanjima. Vučiću želim da kažem da nije shvatio prvu poruku – ne želim njegove pare, hoću da mi vrati ono što mi je oteo”, poručio je predsjedniku.

Delić dodaje da je Vučić, time što mu je vratio novac, obesmislio njegove pokušaje da ukaže na probleme penzionera, navodeći da će ubuduće imati drugačiji pristup u komunikaciji sa prvim čovjekom države.

“Morat ću da mijenjam taktiku i da izlazim češće u javnost. Vučićev postupak prema meni pokazuje da on može da radi šta hoće i da on javno objavljuje samo ono gdje se sam hvali ili gdje ga drugi hvale. Nenormalno je da se predsjednik uopšte petlja u takva pitanja, ali on i njegov Siniša Mali su dokrajčili PIO fond”, podvlači Delić.

Delić, inače, instruktor u penziji privukao je pažnju javnosti kada je u novembru 2016. godine prvi put vratio Vučiću jednokratnu pomoć koja je isplaćena penzionerima u iznosu od 5.000 dinara, dok je na snazi bio Zakon o smanjenju penzija radi mjera štednje. Isti potez Delić je napravio u decembru prošle godine, kada je država isplatila penzionerima po 5.000 dinara pomoći u krizi izazvanoj pandemijom.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare