Zdravlje

Pet namirnica koje je bolje kupiti zamrznute

Zamrznute verzije nisu sklone kvarenju, a ponekad imaju i više nutritivnih vrijednosti nego svježe namirnice.

Niske temperature spriječit će brzo kvarenje svih namirnica, a moći ćete i da ih konzumirate van sezone. Pojedine namirnice su iz tih, ali i drugih razloga, bolje zamrznute nego svježe, navodi onhealth.com.

Bobičasto voće

Maline, jagode i borovnice slatko su ljetnje voće, ali često se dogodi da ga zahvati buđ još i na rafovima prodavnica. S druge strane, zamrznuto voće neće zahvatiti buđ i biće spremno za konzumaciju čak i kada ne traje sezona njegovog sazrijevanja.

Grašak

Zamrznuti grašak sadrži više nutrijenata nego onaj svježi, a razlog tome je u činjenici da svjež grašak gubi vitamine i minerale nekoliko sati ili dana od branja. Zamrznuta verzija pak ubrana je, pripremljena i smrznuta u trenucima kada je nutritivna vrijednost graška najveća.

Brokoli

Nutritivne vrijednosti brokolija ne mjenjaju se zamrzavanjem, a svjež brokoli ubrzo će postati blijed i mekan. Zamrznut dugo ostaje svež.

Mljevena junetina

Mljevena junetina kvari se brže nego čitav komad mesa jer je takvo meso izloženije kiseoniku. U tom obliku meso je izloženije i bakterijama koje se ubrzano množe, dok zamrznuta verzija neće dopustiti stvaranje bakterija.

Mango

Ključni problem odabira manga je njegovo kratko stanje savršene zrelosti. Međutim, prehrambene kompanije znaju kada je najbolje vrijeme da se ubere voće i da se zamrzne, te je i smrznuta verzija znatno bolji izbor nego ona svježa.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare