ODGOVARAO NA PITANJA

Pjanić otkrio detalje koje niko nije znao: “Tukao me je…”

Reprezentativac BiH i veznjak Al Sharjaha, Miralem Pjanić (33), na jednom TikTok profilu ispričao je nekoliko anegdota iz vremena dok je igrao za Juventus, a govorio je i o svojim trenerima.

Zanimljivu anegdotu Pjanić je ispričao o svom najgorem protivniku. U dresu Rome igrao je protiv Chiellinija.

“Mrzio sam da igram protiv njega. Kad smo igrali jedan protiv drugog, tukao me je. Smiješno je što te tuče pa se pretvara, kaže “izvini” i ljubi te da mu sudija ne da žuti. Bio je pametan”, kazao je Pjanić o Giorgiju Chielliniju.

Pjanić je imao privilegiju igrati i sa Ronaldom i sa Messijem.

“Dvije godine sam igrao s Ronaldom, a jednu s Messijem. Podrazumijeva se ko sam, možda sam imao sreće da više eksploatišem Ronalda s kojim sam zajedno napravio velike stvari, čak i ako se Leo možda pamti kao najjači u historiji”.

Popularni Mire je u svojoj karijeri imao nekoliko jako dobrih trenera.

“Imao sam sreću da radim sa odličnim trenerima kao što su Luis Enrique, Spalletti, Garcia, Xavi. Imao sam i Sarrija koji je profesor, lud za fudbalom i koji živi za njega. On je izvanredan kao trener, ulazi u detalje i možete vidjeti kakav posao radi sa Laziom.

Zaista sam cijenio Allegrija, radio sam tri godine zaredom s njim i one su bile najvažnije. Međutim, omiljeni stil igre mi je bio Barcin, ​​zaista sam uživao u radu sa Xavijem u tih nekoliko mjeseci”.