Unwritten

Pjesma iz 2004. oživjela nakon filma Anyone but you: Hit je na TikToku i muzičkim ljestvicama

Pjesma Unwritten iz 2004. godine britanske pjevačice Natashe Bedingfield ponovno se pojavljuje na ljestvicama najslušanijih pjesama i to zahvaljujući romantičnoj komediji Anyone but You koja je stigla u kina krajem 2023. godine.

Pjesma je korištena za scene u filmu, a u prvih nekoliko dana po izlasku komedije Unwritten popela se u Top 20 u Velikoj Britaniji.

"Imala sam pjesme u filmovima i ranije, ali ovaj put mi se zaista sviđa način na koji je iskorištena. Sretna sam. Ljudi je zapravo pjevaju dok napuštaju kina", ispričala je 42-godišnja pjevačica za britanski časopis NME. Osim u novoj romantičnoj komediji, pjesma Unwritten ranije se pojavila i u seriji The Hills koja se emitirala od 2006. do 2010. godine.

@girlhood_4 #wompwomp #notthatdeep #unwritten #student #anyonebutyou #real #appreciate ♬ Unwritten - Natasha Bedingfield

Pjesma se sada popularizirala i na TikToku gdje je postala jedna od najkorištenijih muzičkih podloga za videa.

@alotmoremane They understood the assignment 😂❤️‍🔥 #unwritten #feeltherainonyourskin ♬ Unwritten - Natasha Bedingfield

Ispod spota pjesme na YouTubeu nanizali su se komentari obožavatelja koji pišu da je ova pjesma odavno trebala biti toliko popularna.

"To da je Natasha Bedingfield tek 2024. dobila neko 'priznanje' za ovu pjesmu nisam baš očekivala", "Sjećam se ove pjesme iz mnogih reklama. Drago mi je da je popularna i danas", "Ova pjesma baš budi nostalgiju", "Svaka čast onome ko je odabrao ovu pjesmu za film Anyone but You", neki su od komentara.

Inače, Anyone but You je američka romantična komedija koju je režirao Will Gluck. Glavne uloge imaju Glen Powell (Ben) i Sydney Sweeney (Bea) koji u filmu izgledaju kao savršen par, no potom privlačnost između njih nestaje. No nedugo zatim neočekivano se nađu na jednom vjenčanju u Australiji gdje se pretvaraju da su par.