zapamtite ovo

Planirate putovanje i želite uštedjeti? Pilot otkrio tačan dan kada biste trebali rezervirati letove po najjeftinijoj cijeni

Putovanje na daleka odredišta često su jako skupa, ali uz pametno planiranje, pristupačnije cijene avionskih karata uskoro bi vam mogle biti nadohvat ruke.

Ljudi koji lete zbog posla češće putuju avionom, to najčešće rade ponedjeljkom ujutro ili petkom poslijepodne, okriva jedan pilot za Express.

To je trend koji je primijećen u cijelom svijetu, što znači ako planirate letjeti da su letovi nedjeljom navečer najbolja prilika za jeftinije letove.

Kako bi spriječili upražnjena mjesta, avioprijevoznici imaju tendenciju ponuditi takozvane “last minute” ponude tokom vikenda.

To može biti posebno korisno za putnike koji se impulsivno odluče rezervirati letove budući da zračni prijevoznici žele potaknuti prodaju karata primamljivim cijenama.

To u praksi znači kako je najbolji vremenski okvir za rezervacije između 30 i 45 dana.

Ovaj vremenski okvir omogućava putnicima da iskoriste najbolje dostupne cijene karata prije nego što počnu eskalirati kako se približava datum polaska.

Zbog prije spomenutih priprema rasporeda letenja, najbolji dan za rezervaciju leta je nedjelja.