PREMA PISANJU BILDA

Pobuna protiv Edina Terzića u Borussiji. Predvodi je legenda kluba

Navodno između Reusa i Terzića vladaju nesuglasice, a eskalacija se dogodila u zadnjem kolu protiv Mainza, u kojem je Terzić smjestio Reusa na klupu

Borussia Dortmund ne igra dobro u posljednje vrijeme. Nanizala je ekipa Edina Terzića sedam utakmica bez pobjede, što uvijek kod takvih ekipa znači da je trener u opasnosti od otkaza. Bild piše da je u svlačionici pobuna protiv Terzića, koju predvodi legenda kluba Marco Reus (34).

Navodno između Reusa i Terzića vladaju nesuglasice, a eskalacija se dogodila u zadnjem kolu protiv Mainza, u kojem je Terzić smjestio Reusa na klupu. Njemački ofanzivac igra za Borussiju već 11. sezonu, odigrao je 309 utakmica za klub te je zabio 166 golova.

Terzić (41), čiji je otac iz BiH, a majka iz Hrvatske, većinu je karijere proveo u Borussiji Dortmund. Počeo je kao skaut 2010. godine, a onda je postao pomoćni trener u mlađim kategorijama te naposljetku i u prvoj ekipi. Bio je u par navrata privremeni trener, a od jula prošle godine je na poziciji glavnog trenera. Prošle sezone za dlaku mu je izmakla titula prvaka.