Region

Policajci naoružani dugim cijevima čuvali vakcine u Hrvatskoj

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je saopćenje povodom početka vakcinacije u Hrvatskoj.

U brojnim gradovima prijevoz vakcina osiguravali su pripadnici policije naoružani dugim cijevima.

“Cjepivo je preuzeto u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Rockefellerova 12 u Zagrebu, kada je krenulo prvo vozilo koje je krenulo prema Dubrovniku. U 9 sati utovareno je zadnje vozilo koje je krenulo prema svome odredištu. Cjepivo je prevezeno u 20 gradova u 20 županija.

Prijevoz cjepiva je kroz sve etape pratila policija uz angažman interventnih jedinica policije policijskih uprava, kako bi tijek dostave do mjesta isporuke prošao u najboljem redu. Policijske su uprave bile u stalnom međusobnom kontaktu kako bi se izvršio pravovremeni prihvat vozila s cjepivom bez zadržavanja i stajanja.

PROČITAJTE  HDZ predložio formiranje nove većine u Parlamentu BiH. Nude opoziciji da smijene SDA-ove ministre

Cjepivo se distribuiralo županijskim zavodima koji će organizirati cijepljenje korisnika domova za starije, zdravstvenog osoblja koje radi s oboljelima od covida-19 i djelatnika hitne medicine. Zasada to je simbolična količina cjepiva koje se dostavlja svim zemljama članicama EU čime počinju Europski dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca. Nakon toga svakog tjedna nam stižu nove doze što je sukladno planu cijepljenja”, napisali su iz MUP-a.

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš kazao je kako smatra da nema potrebe da naoružani policijski službenici čuvaju vakcinu, ali je dodao kako je to dogovor na nivou Evropske komisije da se treba posvetiti posebnom načinu transporta, jer vakcina u ovom trenutku predstavlja strateški proizvod.

PROČITAJTE  Milan Vuletić živi nenormalan život: Čija sam ja? Živim u kavezu između Hrvatske i BiH! Tužit ću državu

“Mislim da nema potrebe za dugim cijevima, ali određeno upozorenje i poruka koja je poslana praćenjem transporta je više nego dobrodošla”, rekao je.Povezani postovi: