Kriminal

Policija provodi akciju ‘Bumerang’: Traže se Šmrkova skupocjena vozila, nekretnine i novac

Policija Kantona Sarajevo provodi akciju kodnog naziva "Bumerang".

Kako su saopćili iz MUP-a Kantona Sarajevo, tokom ove akcije, po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, provode se pretresi na više lokacija u Kantonu Sarajevo s ciljem pronalaska predmeta koji potiču iz krivičnih djela za koja su osumnjičeni Admir Arnautović Šmrk koji je nedavno uhapšen od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i kojem je, na prijedlog Tužilaštva BiH, Sud BiH odredio mjeru pritvora, kao i drugoosumnjičeni Adnan Maglić koji je u bjekstvu i za kojim policija traga.

"Akcija ima za cilj pronalazak skupocjenih vozila, nekretnina, novca i drugih pokretnih i nepokretnih stvari veće materijalne vrijednosti koji potiču iz krivičnih djela za koja se osumnjičeni terete. Više informacija će biti poznato nakon što aktivnosti koje su u toku budu okončane", navodi se u saopćenju.

Uz Šmrka prošle sedmice uhapšen je i bivši SIPA-ovac Fahrudin Gačanović, koji je sad u DKPT. Maglić je bio najavio predaju, ali očito do toga još nije bilo došlo.